Gembershots, de nieuwe hype maar in de winkel vind ik ze veel te duur, dus ben ik zelf aan de slag gegaan. Meer weten? Lees dan snel verder.
Wat heb je nodig:
- Kleine flesjes of een kan (ik heb de flesjes van de Jumbo bewaard en goed omgespoeld)
- Een staafmixer of hakmolen
- Een theedoek
- Scherp mes en snijplank
- Je kan gebruik maken van een citruspers maar dat is niet echt nodig.
Ingrediënten:
- 150 gram gember (met schil)
- het sap van 2 citroenen of 2 perssinaasappelen (citroen is zuurder, perssinaasappelen)
- Honing
- Een scheutje water
- Naar eigen verzoek kan je er kurkuma of peper bij doen. Indien je het minder scherp wilt zou je ook appelazijn toe kunnen voegen.
Wat moet je doen?
- Snij de gember met schil en al in kleine stukjes
- Pers het sap uit de citroen of perssinaasappelen
- Doe de stukjes gember in een hakmolen of ik een bakje
- Giet er een scheutje water bij
- Giet er een scheutje honing bij
- Giet het sap van de sinaasappels of citroen erbij
- Zet de hakmolen aan of gebruik een staafmixer als je geen hakmolen hebt tot het een prut wordt (zie foto hierboven). Ik heb gelezen dat sommige mensen de gember door een knoflook pers halen, zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd.
- Pak een schoon bakje en plaats hier de theedoek overheen.
- Schenk de 'prut' in de theedoek (je gebruikt deze dus eigenlijk als zeef).
- Wring de theedoek goed uit, zodat al het vocht eruit is.
- De prut die overblijf in de theedoek kan je weggooien
- Giet de vloeistof ik de kleine flesjes of in een grote kan
De shots zijn nu klaar. Het beste bewaar je ze in de koelkast! Ik haal zo'n 5 flesjes van 50 ml uit bovenstaande ingrediënten en de 5e dag smaakt ze nog prima. Ik heb ze nog niet eerder langer dan 5 dagen bewaard en geconsumeerd,
De versie met citroen is best pittig en zuur, de versie met perssinaasappelen is wat zoeter.
Reactie plaatsen
Reacties