Gezond tussendoortje, knapperige kikkererwten!

Gepubliceerd op 3 mei 2024 om 12:00

Momenteel ben ik weer aan de lijn en wil ik graag nog een paar kilo's kwijt voor de zomer echt begint, echter ben ik gewoon een snoeper en hou ik gewoon van tussendoortjes. Ik ben dus altijd wel op zoek naar gezonde alternatieven en zo kwam ik ook op dit recept wat ik met jullie wil delen. 

Benodigdheden

  • Een oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Een bak/kom met lepel 
  • Een zeef 

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (ik heb een klein blikje gebruikt voor de eerste keer 200 gram gewoon, 130 gram uitgelekt). 

  • 1 grote eetlepels olijfolie 
  • 0,5 eetlepel pikante paprika poeder
  • Een snufje zout
  • Een snufje knoflookpoeder

 

Wat moet je doen? 

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden

Stap 2. Laat de kikkererwten uitlekken

Stap 3. Doe de kikkererwten in een kom en doe de overige ingrediënten erbij en meng dit goed door elkaar

Stap 4. Verdeel de mix over een bakplaat met bakpapier erop.

Stap 5. Rooster de kikkererwten in de oven, schep na de 15e minuten de kikkererwten om en bak ze nogmaals 10 minuten. 

Stap 6. Ze moeten lekker knapperig zijn, het kan zijn dat je de laatste keer nog wat extra minuten moet toevoegen. 

Stap 7. Laat ze vervolgens afkoelen en smullen maar!

Stap 8. Ik vond ze direct na het afbakken het lekkerste, daarna heb ik ze in ook een bakje gedaan (afgesloten). Je kunt ze zeker meenemen en bewaren voor later maar ik vond persoonlijk de smaak en knapperigheid direct na het afbakken het lekkerste!

Eetsmakelijk! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.