Altijd weer ben ik op zoek naar gezonde alternatieve, gezonde tussendoortjes die niet zoveel suiker en andere onnodige ingrediënten bevatten zoals veel varianten in de supermarkt. Daarom ging ik deze week aan de slag met havermoutrepen met chocolade en Pecannoten! het resultaat? Héérlijk! Niet heel knapperig een beetje een zachte reep maar wel enorm lekker!
Ingrediënten
- 2 bananen
- 160 gram havermout (grof)
- 25 gram extra pure chocolade
- 25 gram pecannoten
- 1 tl kaneel
Bereiding
◈ Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat eruit.
◈ Schil de bananen en prak deze in een kom klein, voeg vervolgens de havermoutvlokken toe.
◈ Maak van de chocolade hele kleine stukjes en snij de pecannoten in de grote die je prettig vind, je kan ze ook door de vijzel halen wat je zelf lekker vind (grof of fijn)
◈ Voeg alle ingrediënten toe aan de kom en roer goed door.
◈ Leg op de bakplaat een vel met bakpapier.
◈ Verdeel het mengsel over het bakpapier (ik maakte er een vierkant van zodat je achteraf mooie repen kan snijden, zie afbeelding hieronder).
◈ Plaats de bakplaat in de oven voor 15 tot 20 minuten
◈ Wanneer de oven klaar is laat het mengsel dan even afkoelen (uit de oven) en snij er vervolgens reepjes van (ik deed dit met een pizzames).
◈ Optioneel kun je er nog een laagje pure chocolade overheen smelten (voor het snijden en als ze iets afgekoeld zijn)
Eetsmakelijk, deze koekjes kan je het beste bewaren in een afgesloten bak met bakpapier ertussen zodat niet alles aan elkaar plak)!
Reactie plaatsen
Reacties