Welkom Sinterklaasje!
Zoek je nog iets leuks deze week voor de viering van Sinterklaas dan is dit echt héééél erg lekker bij een bolletje ijs! Hier is het nu al een hit!
Ingrediënten
- 3 a 4 kleine appels
- 80 gram basterd suiker (donker)
- 3 eetlepels met Speculoos pasta
- 150 gram bloem
- 90 gram boter (roomboter, koud)
- 2 theelepels speculaas en koek kruiden
- 1 snufje met zout
- (het is erg lekker om dit te eten bij een toetje bijvoorbeeld bij een bolletje ijs)
Bereiding
- Schil de appels en snij de appel in kleine stukjes. Plaats deze stukjes in een ovenschaal.
- Doe twee theelepels in een bakje (magnetron bestendig) en smelt deze ongeveer 15 tot 20 seconden in de magnetron.
- Verwarm vervolgens de oven tot 180 graden
- Meng de gesmolten speculaaspasta door de appelstukjes (zie afbeelding hiernaast)
- Doe vervolgens de bloem, boter (gesneden in kleine stukjes), de kruiden, het zout en de bruine basterd suiker in een kom door elkaar.
- Kneed alles eerst goed door elkaar en maak kruimels van de ingrediënten.
- Verdeel de kruimels over de appels in de ovenschaal. Verdeel de kruimels zodat alle appels bedekt zijn met een laagje kruimels.
- Plaats vervolgens de ovenschaal in de voorverwarmde oven, bak de crumble ongeveer 25 minuten (tussen de 20 en 30 minuten)
- Laat de crumble vervolgens afkoelen
- Optioneel: je kan nog een eetlepel speculaas pasta smelten en deze in strepen over de bovenlaag verdelen.
Eetsmakelijk!
Veelgestelde Vragen
Hoelang kan je het bewaren?
Afgedekt in de koelkast ongeveer 3 dagen
Kan je het opnieuw opwarmen?
ja, even in de oven (150 graden), ik deed dit 4 minuten voor een lekker krokantje
Hoelang ben je hier mee bezig?
Voorbereiding ongeveer 20 minuten en het afbakken ongeveer een half uur.
Voor hoeveel personen is dit ?
Wij hebben hier met 4 personen (2 volwassenen en 2 jonge kinderen) meermaals van gegeten. Dus dit ligt aan hoeveel je erbij wilt doen maar met een bolletje ijs hebben wij er 3 dagen van kunnen eten.
Reactie plaatsen
Reacties