Ei Muffins voor de Pasen

Gepubliceerd op 29 maart 2021 om 19:11

Een ei, mij maak je er altijd blij mee. Gekookt, gebakken, gepocheerd, hard, zacht .. het gaat er allemaal in. Een ei, een eitje hoort erbij .. zoals Ernst en Bobbie vroeger zongen. 

Zelfs na een fikse voedselvergiftiging (warm a.u.b. nooit ei op in de magnetron) vanuit de Filipijnen waarvan ei de oorzaak was en groene eieren in Afrika heeft mijn eierliefde niet bekoeld. Jeroen daar in tegen deelt de liefde voor ei wat minder sinds eerder genoemde twee situaties. Dus soms moet ik het eitje een beetje 'verstoppen'.

In dat kader deel ik graag een van mijn favorieten met jullie. Een van mijn jaarlijkse baksels rondom Pasen namelijk 'de ei muffin'. 

En wat heb je daar voor nodig (recept voor 2 personen)? Men neemt: 

  • Een muffin vorm, voor 6 muffins (zie voorbeeld hieronder) 
  • Een oven 
  • Bakboter (om het bakblik in te vetten)
  • 2 eieren
  • Verse bieslook
  • Verde slagroom (ongeklopt) 
  • 2 plakjes bladerdeeg 
  • Zout, peper en paprikapoeder  
  • Naar keuze: b.v. ham, avocado, geraspte kaas (naar keuze: oud, jong, belegen, wat jij lekker vi

Wat moet je doen? 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet het bakblik in (per muffin één vorm/holte, voor 2 muffins vet je dus 2 vormpjes/holtes in)
  • Laat de bladerdeeg ontdooien 
  • Bekleed de ingevette vorm met één bladerdeegplakje, het mag er een beetje speelt bovenuit steken, maar zorg wel dat het een soort schaaltje/kommetje wordt. 
  • Boven elke bladerdeegvormpje breek je een ongekookt ei, deze laat je erin glijden
  • Giet in elk kommetje met ei een scheutje slagroom (ongeklopt)
  • Besprenkel elk kommetje met een beetje peper, zout en naar wens paprikapoeder
  • Bestrooi de kommetjes met kleine stukjes (gekipte b.v.) bieslook
  • Vul de bakjes met producten naar keuze: bv kleine stukjes ham, gerapte kaas, avocado, bacon. Je kan hem het ook alleen bij ei laten. 
  • Plaats de vorm in de voorverwarmde oven
  • Bak de muffins in 15-20 minuten knapperig en gaar
  • Haal ze uit de oven, laat de vorm iets afkoelen en haal de muffins voorzichtig uit de vorm

Smullen maar, lekker voor een paasontbijt, brunch of lunch! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.