'Blondies' met framboos en witte chocolade

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 20:41

Van de week had ik zin in brownies maar dan net iets anders. Daarom ging ik zoek naar een alternatief. Zo kwam ik op een recept voor 'blondies'. De witte variant van de brownie. Deze versie heeft ook nog wat extra's namelijk frambozen en witte chocolade. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder. 

Wat heb je nodig? 

  • Bakblik (vierkant)
  • Bakpapier 
  • Staafmixer 
  • Steelpan
  • Oven (voorverwarmen op 200 graden) 
  • Spatel 

 

Ingrediënten: 

  • 175 a 200 gram basterdsuiker (lichtbruin), ligt eraan hoe zoet je het wilt 
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 275 gram bloem
  • 2 eieren (maatje M) 
  • 1 el vanille extract
  • 100 gram witte chocolade (klein gesneden met een mes)
  • 100 gram diepvries frambozen (bevroren)

 

Wat moet je doen?

  • Bekleed het bakblik met bakpapier (heb je dit niet in huis dan kan je het bakblik ook invetten. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden 
  • Neem het steelpannetje en smelt hierin zachtjes de boter.
  • Doe de gesmolten boter samen met de suiker in een grote kom, Mix de boter en suiker met de staafmixer tot een glad beslag. 
  • Voeg vervolgens de eieren een voor een toe tijdens het mixen.
  • Voeg het vanille extract toe en mix het geheel 2 a 3  minuten op hoge stand.
  • Als laatste voeg je de bloem en zout toe.
  • Mix het geheel op volle snelheid (hoeft niet heel lang) 
  • Spatel als laatste de witte chocolade en frambozen door het beslag
  • Wanneer het allemaal goed verdeeld is door het beslag, giet dan alles in de bakvorm met bakpapier 
  • Bak het af 30 a 35 minuten af op 200 graden. 
  • Het kan zijn dat de binnekant na deze 30 a 35 minuten nog wat nat is, als de randen maar stevig aanvoelen en een krokant laagje bovenop zit. 
  • Laat het geheel goed afkoelen (hierbij wordt de witte chocolade ook weer hard). 
  • Na het afkoelen kan je de blondie uit het bakblik halen en in stukjes snijden. 

En dan smullen maar! 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.