Kaneelbroodjes

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 18:48

 

 

 

Ik kwam het recept van deze heerlijke broodjes tegen en wilde dit graag eens zelf proberen en ik kan je verzekeren ze waren een succes. 

Ik ging ergens op vistite en er ging er geen één mee terug. Ze werden snel voor we vertrokken in de koelkast verstopt. Dan zie ik in deze dan als een teken dat het gesmaakt heeft. 

Verder is dit een gemakkelijk recept dat iedereen kan uitvoeren. 

Wat heb je nodig?

  • Een muffinhouder voor in de oven;
  • Een oven
  • Een kwastje
  • Twee kommetje of bekers (voor het geklopte ei en de suiker/kaneel)
  • Een mes om door te snijden

Ingrediënten voor 6 broodjes 

  • Kaneel (1 el)
  • Lichte of bruine basterdsuiker (3 el)
  • één ei
  • Wat gesmolten boter (om de bakvorm in te vetten)
  • Een rol (ik had een XL rol) met croissantdeeg

Wat moet je doen?

Stap 1. verwarm de oven voor op 200 graden en rol het croissantdeeg uit. Maak er 3 vlakken van (vierkanten). In in het middel loopt dan schuin een 'kartelrandje', maakt deze met je vingers dicht zodat je een dicht vierkant krijgt. 

Stap 2. Smelt de boter in een pannetje 

Stap 3. Doe de Kaneel en basterd suiker in een beker of kommetje en meng dit door elkaar

Stap. 4. Vet de vierkanten van croissantdeeg in met de gesmolten boter, doe dit ook met de muffinhouder. 

Stap 5. Bestrooi de croissantdeeg met de suiker en kaneel.

Stap 6. Rol de croissantdeeg met suiker en kaneel op

Stap 7. Snij de rol door de lengte door (je krijgt dan een lange 'sliert')

Stap 8. Rol de sliert die ontstaat op, krul deze naar binnen, zodat je een soort muffinvorm krijgt. Zorg dat de suikerrand aan de buitenkant zit. Je krijgt dan een soort roosje.

Stap 9. Plaats de 'roosjes' in de muffinvormpjes

Stap 10. Kluts een ei in een beker of kommetje en besmeer de bovenrand van de 'roosjes' met ei. 

Stap 11. Bak de broodjes af op 200 graden voor 15 minuten. 

Stap 12. Haal ze uit de oven en vervolgens uit de houder, laat ze iets afkoelen en smullen maar. Je kan ze afgekoeld eten maar warm zijn ze ook enorm lekker. 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.