Benodigdheden
- Oven
- Bakblik
- Bakpapier (je kan het ook invetten)
- Scherp mes (voor fijnsnijden/hakken van walnoten en dadels)
- Vorm (voor prakken van de banaan)
- Grote kom
Ingrediënten
- 175gr bloem (je kan kiezen voor gewone maar volkoren of spelt kan ook)
- 25gr cacaopoeder (kies voor een versie zonder suiker)
- 3 overrijpe bananen, fijngeprakt
- 25ml melk (pak een plantaardige variant : bijvoorbeeld amandelmelk)
- snuf zout
- 1,5tl bakpoeder
- 3 eieren (losgeklopt)
- 25gr dadels, zonder pit en fijngehakt
- 40gr walnoten, grof gehakt
Wat moet je doen?
De cake kun je ingepakt in folie zeker 5 dagen bewaren in de koelkast. Maar meestal is ‘ie dan al op bij ons thuis.
Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het cakeblik in of plaats er bakpapier in,
Stap 2. Doe vervolgens de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom. Meng dit goed door elkaar. Roer vervolgens de eieren, geprakte bananen, dadels, walnoten en melk erdoor totdat alles goed gemengd is tot een mooi beslag.
Stap 3. Schep het mengsel in het cakeblik
Stap 4. Zet het cakeblik met het beslag in de oven en bak deze in 40 minuten gaar.
Stap 5. Na 40 minuten prik je in de cake met een satéprikker (je hebt ook hele leuke cakeprikkers bij bijvoorbeeld dille en kamille mocht je vaker bakken). Je kijkt als je geprikt hebt of er deeg achterblijft zo niet dan is de cake ook in het midden gaar. Laat de cake even afkoelen.
Stap 6. Snij de cake in plakken en smullen maar. Je kan deze cake in folie tot wel 5 dagen bewaren in de koelkast maar je kan er ook voor kiezen om hem in te vriezen.
Reactie plaatsen
Reacties