In het kader van Sinterklaas komen er weer allerlei lekker bakrecepten voorbij. Ik probeerde er eentje namelijk : speculaastruffels met roomkaas. Ik ben zelf iets meer van het zoete dus richting de slagroomtruffels maar wilde dit ook eens proberen en met succes!
Benodigdheden
- Snijplank
- Scherp mes
- Keukenweegschaal
- Schaal om in te mengen
- 2 lepels om bolletjes te maken
- Steelpannetje met ijzer bakje erop
Ingrediënten
- 50 gram speculaasjes
- 200 gram roomkaas
- 0.5 theelepel vanille extract
- 200 gram pure chocolade (grof gehakt)
Wat moet je doen?
Stap 1. Vermaal de speculaas koekjes helemaal fijn en meng met de roomkaas en de vanille extract.
Stap 2. Schep ,met twee lepels steeds wat van het mengsel en maakt hier kleine balletjes/bolletjes van. Leg deze op een gladde ondergrond (ik gebruikte hiervoor een snijplank met plastic erover). Ik zeg heel eerlijk dat ik de bolletjes er last vond, ik maakte er eigenlijk meer kleine 'hoopjes' van.
Stap 3. Zet de bolletjes circa 30 minuten in de diepvries zoals ze opstijven.
Stap 4. Smelt de chocolade (kan in een pannetje of in de magnetron, ik doe het altijd met een ijzer bakje bovenop een pannetje kokend waker).
Stap 5. Haal de bolletjes door de chocola, je kan dit doen met alleen een kan of helemaal. Je kan er voor kiezen om ze nog wat extra te versieren met bijvoorbeeld sprinksels of met krulletjes witte chocolade of nog wat speculaaskruiden.
Stap 6. Daarna leg je ze terug op een gladde ondergrond en laat je ze uitharen in de koelkast.
Stap 7. Aanvallen maar! Eetsmakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties